sasa

SYNNYTYSKERTOMUS JA SYNNYTYKSEN KÄYNNISTYS, NELKKU ON TÄÄLLÄ!

  • January 15, 2024
  • 0

Nelkku on saapunut perheeseemme! Neljännen lapsen äitinä oloa on nyt takana neljä viikkoa. Arki uuden tulokkaan ja sisarusten kanssa on sujunut hyvin, vaikka haikeutta raskauden päättymisestä onkin ilmassa.

SYNNYTYSKERTOMUS JA SYNNYTYKSEN KÄYNNISTYS, NELKKU ON TÄÄLLÄ!

Nelkku on saapunut perheeseemme!

Neljännen lapsen äitinä oloa on nyt takana neljä viikkoa. Arki uuden tulokkaan ja sisarusten kanssa on sujunut hyvin, vaikka haikeutta raskauden päättymisestä onkin ilmassa. Synnytys ei edennyt toivomallani tavalla, mutta kokemus oli kaiken kaikkiaan rauhallinen ja positiivinen.

Toivoin kovasti vesisynnytystä, mutta se jäi toteutumatta myös neljännellä kerralla. Olen kuitenkin pyrkinyt keskittymään synnytyksen positiivisiin puoliin.

Henkilökunta HUS Espoon sairaalassa oli ammattitaitoinen ja huolehtivainen, ja sain hyvää hoitoa koko synnytyksen ajan.

Synnytyksen ennakoivat oireet

Raskauden loppuvaiheessa vointini oli hyvä. Supistuksia oli ajoittain, mutta kivuliaimmat supistukset ja limatulpan irtoaminen alkoivat viikoilla 35.

Synnytyksen käynnistyminen

Raskausviikolla 35+2 koin Lahdessa ollessani voimakkaita supistuksia, jotka jatkuivat aina aamun tunteihin asti. Vaikka tilanne ei vielä johtanut synnytykseen, se oli merkki siitä, että jotain oli alkamassa.

Vesien meno

Raskausviikolla 35+3, vesien meno tapahtui suihkussa ollessani. Olin tuolloin rauhallinen, vaikka tiesin, että synnytys on alkamassa ja olin kaukana kotoa. Päädyin soittamaan Espoon sairaalaan ja kerroin tilanteesta.

Matka synnytyssairaalaan

Liljan kummi auttoi meitä pääsemään Helsinkiin. Sairaalakassi jäi pakkaamatta, mutta tein nopeita ostoksia matkalla.

Synnytyssairaalaan saapuminen

Saavuttuamme Espoon sairaalaan, olin yllättynyt, sillä supistuksia ei oll

ut juurikaan. Kätilö otti vastaan ja teki tutkimuksia, vahvistaen lapsiveden menon.

Synnytyksen edistyminen

Synnytys ei edennyt itsestään, joten käynnistystä harkittiin. Kävelin ja liikuin paljon, toivoen supistusten tehostuvan. Kätilö ja lääkäri keskustelivat mahdollisuudesta käynnistää synnytys tai siirtää minut Naistenklinikalle.

Synnytyksen käynnistäminen

Lopulta päätettiin aloittaa synnytys oksitosiinitipalla. Kipujen hallintaan otin ilokaasua, ja myöhemmin pyysin spinaalipuudutusta.

Synnytyksen loppuvaihe

Kun olin lähes täysin avautunut, aloin ponnistaa ja sain ottaa vastaan vauvan itse. Synnytys oli voimaannuttava kokemus, vaikka kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan. Vauva oli terve ja hyväkuntoinen, ja sain pitää hänet heti ihokontaktissa.

Neljännen lapsen syntymä oli uusi alku, ja vaikka synnytys ei edennyt toiveideni mukaan, olin onnellinen ja kiitollinen hyvästä lopputuloksesta. Perheeseemme oli saapunut uusi, rakas jäsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *