Odotus etenee ja raskausviikko 17 on takanapäin. Tällä viikolla oloni on ollut aiempaa parempi, kiitos puolisoni kotonaolon ja lisääntyneen levon. Iltaisin uni tulee aikaisin, ja usein nukahtelen jo elokuvan alussa, puolisoni huvittuneisuudesta huolimatta. Herääminen tapahtuu aikaisin aamulla, ilman herätyskelloa.

Seuraavalla viikolla (rv18) on neuvolan terveydenhoitajan tapaaminen, ja sitä seuraavalla viikolla neuvolalääkärin aika. Vaikka kaikilla lääkäreillä ei ole ultraäänimahdollisuutta, meillä saattaa olla onnea matkassa. Ultra antoi viitteitä poikalapsesta, mikä lisää jännitystä. Vauva sai lempinimekseen Lätty, kun lapsemme Lilja leikkisästi uhkaili vatsallani pomppimisesta. Vauvan liikkeet ovat nyt selvempiä, mutta vielä hentoja ja harvinaisia. Parhaiten tunnen ne istuessani. Viikolla 17 vauva painaa noin 135g ja on noin 16cm pitkä.

Kävin ensimmäistä kertaa raskauden aikana kirpputorilla, josta löytyi vauvalle ensimmäiset vaatteet. Synnytysaiheisia podcasteja kuuntelen edelleen, usein nukahtaen niiden ääreen. Koronarajoitusten kiristyminen herättää huolta, erityisesti altistumisen suhteen työpaikallani.

Toiveenani on saada synnytykseen mukaan sekä puoliso että tukihenkilö tai valokuvaaja. HUS-alueen rajoitukset mietityttävät, sillä vierailuaika on rajattu ja lapset eivät saa vierailla ollenkaan. Yksinäisyys vauva-ajan aikana huolestuttaa, sillä koronarajoitukset rajoittavat sosiaalista kanssakäymistä. Edellinen synnytykseni käynnistyi kuukautta ennen laskettua aikaa, joten saattaa olla, että puolet raskaudesta on jo kulunut. Innolla odotan viikkoa 18!

By Lasse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *