sasa

SISUSTUKSEN UUSI TUULI: MATON VALINTA OLOHUONEESEEN

  • July 17, 2023
  • 0

Sisustusinnostukseni on jälleen herännyt ja ajatukseni ovat suuntautuneet erityisesti olohuoneeseemme, joka on kodin avarin ja eniten käytetty tila. Kysymys “Minkälainen matto olohuoneeseen?” on noussut ajankohtaiseksi. Maton valinta olohuoneeseen

SISUSTUKSEN UUSI TUULI: MATON VALINTA OLOHUONEESEEN

Sisustusinnostukseni on jälleen herännyt ja ajatukseni ovat suuntautuneet erityisesti olohuoneeseemme, joka on kodin avarin ja eniten käytetty tila. Kysymys “Minkälainen matto olohuoneeseen?” on noussut ajankohtaiseksi.

Maton valinta olohuoneeseen ei ole helppo päätös. Vaihtoehtoja punnitessani mietin maton väriä, materiaalia ja kokoa. Matto luo tunnelmaa ja yhdistää tilan elementit, joten sen merkitystä ei voi väheksyä.

Kokemuksen myötä olen oppinut, että olohuoneen matto on yksi kodin useimmin vaihtuvista sisustuselementeistä. Haluan nyt panostaa kestävyyteen ja ekologisuuteen, sillä maton vaihtaminen on aina suurempi investointi kuin esimerkiksi tyynynpäällisten vaihto.

Kokemus on opettanut minulle, mikä toimii parhaiten meidän kodissamme. Allergiat ja pölyherkkyys ovat rajoittaneet valintaani, kuten myös koirien ja lasten tuomat haasteet maton helppohoitoisuuteen.

Aiemmin kokeilimme suurikokoista vaaleaa villamattoa, mutta se osoittautui liian karheaksi ja ohueksi meidän tarpeisiimme. Nyt halusimme löytää maton, joka on riittävän suuri, neutraali, helppohoitoinen ja mukava käytössä.

Valintamme päätyi VM Carpetin Hattara-mattoon. Se on pehmeä, mutta matalanukkainen, joten se sopii allergiaperheeseemme. Lisäksi maton liukumaton EVA-pinnoite pitää sen hyvin paikoillaan.

Hattara-matto on ollut loistava valinta. Se tuo olohuoneeseen pehmeyttä ja ylellisyyttä, ja on osoittautunut käytännölliseksi arjen sattumusten, kuten lasten ja lemmikkien sotkujen, kanssa. Suurikokoinen matto (200 x 300) yhdistää kalusteet yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, ja sen neutraali väri sopii moneen sisustukseen. VM Carpetin kotimainen tuotanto on vielä yksi lisäplussa.

Olohuoneen mattoa valittaessa suosittelen kiinnittämään huomiota maton kokoon, materiaaliin ja väriin. Suuri matto luo yhtenäisen ilmeen, laadukas materiaali kestää aikaa, ja neutraali väri mahdollistaa muun sisustuksen vaihtelun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *