sasa

MEILLÄ ON PENTUJA!

  • April 17, 2023
  • 0

Tänään on pakko kirjoittaa meidän Lima-koiran ihmeestä, vaikka olenkin aiemmin päättänyt jättää koirajutut blogin ulkopuolelle. Lima on tänä aamuna synnyttänyt seitsemän upeaa pentua! Koiran kantoaika on noin 63

MEILLÄ ON PENTUJA!

Tänään on pakko kirjoittaa meidän Lima-koiran ihmeestä, vaikka olenkin aiemmin päättänyt jättää koirajutut blogin ulkopuolelle. Lima on tänä aamuna synnyttänyt seitsemän upeaa pentua!

Koiran kantoaika on noin 63 vuorokautta, mutta tässä tapauksessa Lima täytti 60 vuorokautta ensimmäisestä astutuksesta juuri tänään.

Olin eilen illalla lasten kanssa kotona, kun puolisoni oli yövuorossa. Lima käyttäytyi hieman levottomasti, mutta en antanut sille suurempaa huomiota. Kuitenkin yöllä noin klo 01–03 Lima muuttui yhä levottomammaksi, läähätteli ja vinkui. Jopa Lilja heräsi, ja Lima oksensi sänkyymme.

Aamuyöstä päätin lähteä kävelemään Keskuspuistoon Liljan ja koirien kanssa, jättäen vanhemman lapsen kotiin nukkumaan. Kävelyllä Lima käyttäytyi energisesti, ja tuntui että liike helpotti sen supistuksia.

Kotiin palattuamme mies saapui töistä aikaisemmin. Lima meni omaan pesäänsä ja mies nukahti sen viereen. Herätessäni klo 07:30 huomasin, että Lima oli synnyttänyt yhden terveen pennun. Tunnin sisällä Lima synnytti vielä viisi lisää! Kaiken kaikkiaan seitsemän pentua, mikä on iso määrä amerikankääpiökettuterriereille, jotka yleensä saavat 1–5 pentua.

Tarkistin pentujen kunnon ja sukupuolet: kolme narttua ja neljä urosta. Yksi pieni narttu oli kuitenkin vaisu ja tarvitsi erityistä huomiota.

Lenkkitreffit peruin, ja päivä on kulunut pentujen ja perheen parissa. Odotan innolla, mitä tämä pitkä sunnuntai tuo tullessaan ja aion vielä tarkistaa pienen rääpäleen voinnin, tarjota Limalle juotavaa ja nuuhkutella pikku pentuja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *