hirsi

Muuttovalmiit Hirsitalot

  • January 3, 2024
  • 0

Muuttovalmis hirsitalo, tai toiselta nimeltään avaimet käteen talopaketti, toimitetaan nimensä mukaisesti asiakkaalle valmiina pakettina ja täysin muuttovalmiina. Hirsitalopaketti avaimet käteen -konseptilla on vaivaton vaihtoehto ja helppo tapa siirtyä

Muuttovalmiit Hirsitalot

Muuttovalmis hirsitalo, tai toiselta nimeltään avaimet käteen talopaketti, toimitetaan nimensä mukaisesti asiakkaalle valmiina pakettina ja täysin muuttovalmiina. Hirsitalopaketti avaimet käteen -konseptilla on vaivaton vaihtoehto ja helppo tapa siirtyä uuteen hirrestä valmistettuun kotiin, joka on juuri asiakkaan tarpeisiin luotu. Juuri helppouden takia valmis hirsitalo sopii erinomaisesti kaikille heille, jotka haaveilevat vaivattomasta rakennusprojektista.

Sisustusvalmis vs. muuttovalmis hirsitalo

Mitä eroa on sisustusvalmiilla ja muuttovalmiilla talopaketilla? Muuttovalmis hirsitalo toteutetaan niin, että ammattilaiset hoitavat rakennusprojektin aina perustusten valamisesta lopullisten pintamateriaalien kiinnitykseen asti. Avaimet käteen talopaketti sisältää siis paitsi tekniset LVI- ja sähkötyöt, myös sisätilojen viimeistelyn. Sisustusvalmis talo on puolestaan ”riisutumpi” versio talopaketista, jolloin asiakkaan tehtäväksi jää huolehtia kiinteiden kalusteiden ja pintamateriaalien, kuten lattioiden, hankkimisesta ja asentamisesta itse.

Näin muuttovalmiit hirsitalot toteutetaan:

Kun suunnitelmissa on avaimet käteen hirsitalo, voi monivaiheinen rakennusprosessi tuntua sekavalta. Kun suunnittelet hirsitalon ammattilaisen kanssa, voit alkuvaiheen jälkeen jäädä innolla odottelemaan muuttopäivää! On kuitenkin hyvä muistaa, ettei kaikkien suunnitelmien tarvitse olla alussa lukkoon lyötyjä, etenkin sisäpintojen materiaalivalinnoissa voi tehdä muutoksia, vaikka tontin raivaus ja perustusten valaminen olisi jo alkanut.

Kun hirsitalon rakentaminen on ulkoistettu alan ammattilaiselle, saat myös muut rakentamiseen tarvittavat työvälineet, telineet, tikkaat ja työkoneet heidän kauttaan. ZARGES, Euroopan johtava alumiinituotteiden valmistaja, tarjoaa muun muassa talorakentamiseen soveltuvat työtelineet ja tikkaat sekä erilaiset alumiiniset kuljetus- ja säilytyslaatikot rakentamisen avuksi.

1. Hirsitalon suunnittelu

Ensimmäisenä täytyy valita itselleen sopivin hirsitalovalmistaja ja valita heidän talomallistostaan haluttu hirsitalomalli ja siihen sopiva pohjaratkaisu. On hyvä huomioida, että useat talovalmistajat tarjoavat valmiiden talomallien lisäksi monia mukauttamisvaihtoehtoja, joten kannattaa olla suoraan yhteydessä hirsitalovalmistajaan ja kysyä eri vaihtoehdoista.

Hirsitalon suunnittelu on hyvä toteuttaa yhdessä asiantuntijan kanssa. Pääsuunnittelija helpottaa tilausvaiheen työtä, helpottaa budjettisuunnittelua ja varmistaa, että tuleva hirsitalopaketti vastaa kaikkia asiakkaan toiveita ja tarpeita. Talomallin ja pohjaratkaisun lisäksi tässä vaiheessa keskustellaan usein jo materiaali- ja kalustevalinnoista.

2. Tontti ja rakennuslupa

Suunnittelun lisäksi on tärkeää tietenkin löytää sopiva tontti. Tontin voi hankkia joko kaupungin tai kunnan kautta, yksityiseltä maanomistajalta, kiinteistövälittäjältä tai itse talotoimittajalta. Tonttia ostaessa on hyvä selvittää, että tontille saa rakentaa omien toiveiden mukaisen hirsitalon, jotta ikäviltä yllätyksiltä voidaan välttyä. Kun tontti on löydetty ja talosuunnitelma on valmiina, tarvitaan usein rakennuslupa. Myös rakennuslupaprosessiin on hyvä varata aikaa, sillä suuremmilla paikkakunnilla rakennuslupavaihe voi kestää jopa puoli vuotta.

3. Tontin raivaus & Maatyöt

Kun rakennuslupa on saatu alkaa tontin raivaus ja muut valmistavat maatyöt. Tämä vaihe on usein asiakkaan vastuulla ja kattaa kaiken tontin valmistelussa: tontin raivaus, maatyöt, salaojitus ja maan tiivistys. Tässä vaiheessa tontille tehdään kaikki rakentamista edeltävät valmisteluvaiheet, jotta perustusten valaminen ja itse talorakentaminen voi alkaa.

4. Hirsitalon rakentaminen

Kun päästään itse rakennusvaiheeseen, alkaa mielikuviin tulla jo valmis hirsitalo. Muuttoon on tässä vaiheessa kuitenkin vielä aikaa, sillä hirsitalon rakentaminen kestää keskimäärin noin 12 kuukautta. Tämän 12 kuukauden aikana valetaan talon perustukset, tehdään talon runkotyöt ja eristykset, huolehditaan LVIS- ja sähkötöistä, asennetaan sisäpinnat ja kiintokalusteet, viimeistellään sekä tietenkin huolehditaan, että lopulliset rakennustarkastukset on hoidettu.

5. Avaimet käteen & Muutto

Kuin viimeinenkin rakennustarkastus on saatu kunnialla läpi, on aika huolehtia muutosta uuteen kotiin. Hirsitalon ulkomaalaukset ja pihatyöt hoidetaan usein vuodenajan mukaan, mikä saattaa joskus tapahtua varsinaisen muuton jälkeen.

Hirsitalopaketit valituilta toimittajilta

Yhä useamman haaveissa on mutkaton hirsitalorakentaminen, jolloin hirsitalo avaimet käteen -konseptilla on helpoin ratkaisu. Useat hirsitalovalmistajat tarjoavat täydellistä avaimet käteen talopakettia. Tutustu eri valmistajien talomallistoihin ja kilpailuta tuleva hirsitaloprojektisi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *