hirsi

Hirsimökit ja -huvilat

  • January 3, 2024
  • 0

Hirsimökit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ja yhä useampi haaveileekin rakentavansa vapaa-ajan asuntonsa nimenomaan hirrestä. Hirsi on kaunis ja eläväpintainen puumateriaali, joka viehättää paitsi esteettisesti, on myös terveellinen

Hirsimökit ja -huvilat

Hirsimökit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ja yhä useampi haaveileekin rakentavansa vapaa-ajan asuntonsa nimenomaan hirrestä. Hirsi on kaunis ja eläväpintainen puumateriaali, joka viehättää paitsi esteettisesti, on myös terveellinen ja ekologinen valinta.

Hirsimökit ovat kauniita, idyllisiä rakennuksia, jotka sopivat luonteeltaan suomalaiseen maisemaan. Sijaitsee hirsimökki sitten merenrannalla tai syvällä metsän siimeksessä, luo se autenttista mökkitunnelmaa niin kesällä kuin talvellakin. Pienet hirsimökit tai hulppeat hirsihuvilat sointuvat kauniisti luonnon keskelle.

Perinteiset hirsimökit valmistettiin aikoinaan pyöröhirrestä, mutta nykyään suositaan entistä enemmän kantikasta lamellihirttä, jonka pinta on mahdollista käsitellä kauniin vaaleaksi. Tällä sivustolla kerromme enemmän hirsimökkien uudesta kultakaudesta, päivittyneestä modernista ilmeestä sekä esittelemme suomalaisia hirsimökkivalmistajia.

Hirsimökki – suosittu vapaa-ajan asunto

Hirsimökki on osa suomalaista perinnettä ja viime vuosina hirsirakentamisen suosio on näkynyt myös mökkimarkkinoilla. Yhä useamman haaveissa on hirsimökki kakkosasuntona. Hirsimökit sijaitsevat yleensä keskellä Suomen luontoa, järven rannalla, ja perinteinen hirsimökki sopii täydellisesti luonnon keskelle.

Pienikokoisesta mummonmökistä on kehittynyt nykypäivän loma-asunto, mikä näkyy mökkien koossa ja varusteluissa. Suureen suosioon nousseet isot hirsimökit tarjoavat majoittumistilaa suurelle perheelle. Nykyaikainen hirsimökki on varusteltu usein kaikilla mukavuuksilla kattaen modernit tekniset laitteet ja modernit kylpyhuone- ja keittiötilat.

Modernit hirsimökit

Minimalistiset linjat, suuret ikkunapinta-alat ja vaaleat puupinnat antavat hirsimökille modernin ilmeen. Nykyaikaisen rakennustekniikan avulla modernit hirsimökit on mahdollista kehystää laajoilla ikkunoilla ja vain kantavat rakenteet asettavat rajat.

Hirsimökki isoilla ikkunoilla tuo kauniin metsä- ja järvimaiseman osaksi mökkiä.

Laajat ikkunapinnat sopivat täydellisesti mökille, sillä suurien ikkunoiden avulla voi kokea ympäröivän luonnon olevan osa hirsimökin luonnetta ja sisustusta.

Vaalea hirsipinta on myös esteettisesti kaunis ja monet haluavatkin tuoda kauniin puupinnan esille luoden maanläheistä tunnelmaa. Vastaavasti musta ja tummanharmaa hirsimökki ovat suosittuja vaihtoehtoja. Yhdistelemällä luonnonmateriaaleja ja moderneja elementtejä saadaan aikaiseksi moderni hirsimökki, joka palvelee kaikkina vuodenaikoina.

Hirsimökkivalmistajat

Nykyteknologian avulla muuttovalmis hirsimökki on helppo rakentaa, sillä hirsimökki on mahdollista tilata pakettina, joka avaimet käteen konseptilla tai sisustusvalmiina versiona.

Suomessa on pitkä hirsirakentamisen perinne, joten hirsirakentamiseen erikoistuneita yrityksiä on useita. Hirsimökkipaketti on helpointa tilata suoraan hirsimökkivalmistajalta, joka huolehtii tärkeimmistä rakentamisen osa-alueista. Valmis hirsimökkipaketti on usein ksutannustehokkain ratkaisu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *