sasa

MUMMIN PARAS TAATELIKAKKU, ALKUPERÄINEN RESEPTI

  • January 15, 2024
  • 0

Tämä resepti on periytynyt suvussamme sukupolvien ajan. Nyt jaan sen teillekin ❤️ Joka joulu, lapsuudestani asti, olemme herkutelleet tällä taatelikakulla. Se on ehdoton suosikkini kuivakakuista. Leivontapäivinä keittiössä leijuu

MUMMIN PARAS TAATELIKAKKU, ALKUPERÄINEN RESEPTI

Tämä resepti on periytynyt suvussamme sukupolvien ajan.

Nyt jaan sen teillekin ❤️

Joka joulu, lapsuudestani asti, olemme herkutelleet tällä taatelikakulla. Se on ehdoton suosikkini kuivakakuista. Leivontapäivinä keittiössä leijuu taateleiden tuoksu, kun äitini valmistaa tätä herkkua.

Tämä kakku on mehevän mausteinen ja täydellinen joulupöytään.

Kakku sopii tarjottavaksi vieraille tai lahjaksi, kauniisti paketoituna.

Resepti on perinteinen, mitattu kahvikupein.

Joulun Taatelikakku

Yksi kahvikupillinen (kk) on noin 1,5dl.

  1. Kiehauta 1,5 kk vettä kattilassa.
  2. Lisää 1 pilkottu taatelipaketti (250g) kiehuvaan veteen pehmenemään.
  3. Kun taatelit imevät vettä, lisää 150g margariinia kattilaan.
  4. Ota kattila liedeltä, kun margariini on sulanut.
  5. Lisää seokseen 2 kk sokeria, 2 munaa ja sekoita keskenään kuivat aineet: 3 kk vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl soodaa, 1 tl vaniljasokeria. Sekoita hyvin.
  6. Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *