sasa

MAALISÄVYJEN VALINTAA LASTENHUONEESEEN

  • February 3, 2024
  • 0

Uuden asunnon sisustamisen yksi miellyttävimmistä osista on alkanut, nimittäin seinien maalien valinta. Katsotaanpa suunnitelmia! Olen erityisen innostunut uuden lastenhuoneen sisustamisesta, vaikka se onkin huoneista pienin. Aiemmin lapset nukkuivat

MAALISÄVYJEN VALINTAA LASTENHUONEESEEN

Uuden asunnon sisustamisen yksi miellyttävimmistä osista on alkanut, nimittäin seinien maalien valinta. Katsotaanpa suunnitelmia! Olen erityisen innostunut uuden lastenhuoneen sisustamisesta, vaikka se onkin huoneista pienin. Aiemmin lapset nukkuivat samassa huoneessa. Siinä oli käytetty Tikkurilan värejä: Höyhen seinällä ja tehosteseinällä Neva, joista pidin paljon.

Pieni lastenhuone asettaa omat haasteensa sisustukselle. Ainoat sänkyvaihtoehdot olivat kerrossänky tai alta vedettävä sänky. Kerrossänky on tilaa säästävä ratkaisu, mutta yläsängyn lakanoiden vaihto on haastavaa.

Kun lapset kasvoivat, huoneen tyyli kaipasi päivitystä. Päädyimme Ikean SLÄKT-sänkyyn, joka on valkoinen, alta vedettävä sänky säilytyslokerikoilla. Hinta-laatusuhde oli hyvä.

Olen haaveillut vanhasta, puusta valmistetusta 1900-luvun sängystä jo pitkään. Kun Elias sai oman huoneensa, tiesin, että etsisin sängyn Tori.fi:stä. SLÄKT jäi isoveljen huoneeseen, sillä se oli käytännöllinen varasängyn tarjoamisessa.

Monet vanhat sängyt olivat kooltaan haastavia ja liian romanttisia makuuni. Sitten löysin täydellisen sängyn, ja onnistuin tinkimään hinnasta. Sängyn myyjä, Tuija Tuijaskeramiikasta, oli minulle jo entuudestaan tuttu. Kun haimme sängyn, ihastuin pajan tunnelmaan ja mukaan lähti muutakin kuin sänky.

Sänky on patinoitunut ja kauniin vihreä. En aio maalata sitä, sillä se on huoneen keskipiste, ja sen väri vaikuttaa seinien sävyvalintaan.

Lastenhuoneeseen valittiin lopulta useampi Tikkurilan värisävy. Harso, Serpentiini ja Hohkakivi saivat eniten ääniä. Myös Tikkurilan Harmaa olisi sopinut hyvin, mutta halusin huoneeseen enemmän väriä. Lapsi valitsi lopulta Harson, joka on vaalea, mutta leikkisä sävy, joka korostaa sängyn vihreää väriä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *