hirsi

Löydä unelmiesi hirsitalo

  • January 3, 2024
  • 0

Puhtaampi sisäilma, allergiaystävällisyys ja talon ekologisuus – hirsitalo on terveellinen ja ympäristöystävällinen asumismuoto. Lisäksi hirsitalon kaunis maanläheinen ulkonäkö, lempeät puupinnat ja uniikki tuoksu luovat kodin henkeä, jota on

Löydä unelmiesi hirsitalo

Puhtaampi sisäilma, allergiaystävällisyys ja talon ekologisuus – hirsitalo on terveellinen ja ympäristöystävällinen asumismuoto. Lisäksi hirsitalon kaunis maanläheinen ulkonäkö, lempeät puupinnat ja uniikki tuoksu luovat kodin henkeä, jota on vaikea vastustaa.

Vaikka hirsi saatetaan mieltää perinteisen loma-asunnon päämateriaaliksi, sopii nykyaikainen hirsi täydellisesti myös omakotitalon rakentamiseen. Kymmenessä vuodessa hirren osuus omakotitalorakentamisessa onkin noussut 11 prosentista 27 prosenttiin. Etenkin 2010-luvulla hirsitalojen tekniset ratkaisut, talomallit sekä arkkitehtuuri ovat kehittyneet vastaamaan nykyaikaisen talorakentamisen tarpeita.

Moderni hirsitalo

Arkkitehtuuriltaan moderni hirsitalo on selkeälinjainen ja minimalistinen. Erinomaisesti kaupunkiympäristöön soveltuva suoralinjainen, kantikas hirsitalo on ulkonäöltään moderni. Modernit hirsitalot on usein varustettu suurilla ikkunoilla sekä laajoilla kuisti- ja terassialueilla.

Hirrestä rakennettu nykyaikainen hirsitalo ei välttämättä näytä lainkaan hirsitalolta, sillä julkisivu- ja sisäverhoiluratkaisuissa voidaan käyttää muitakin materiaaleja kuin hirttä.

Nykyaikaisen hirsitalon nurkat on usein toteutettu nollanurkkaratkaisulla ja hirsi on painumatonta lamellihirttä. Nollanurkassa hirsiliitos piiloutuu rakenteen sisään, mikä luo siistin ja pelkistetyn linjan talolle.

Klassinen hirsitalo

Perinteinen hirsitalo kunnioittaa entisaikojen puutalorakentamista – ristikkoikkunat ja eritasoiset harjakatot ovat klassisten hirsitalojen ominaispiirteitä. Lisäksi koristeelliset kuistit ja erkkerit luovat ilmekkyyttä talon yleisilmeeseen.

Harjakattojen lisäksi myös manzardikatot ovat suosittuja kattomalleja klassisissa hirsitaloissa. Perinteinen hirsitalo on muodoltaan usein symmetrinen ja sen mittasuhteet sekä ulkona että sisällä ovat selkeät. Hirsitalon vuorilaudat ovat näyttävät ja leveät sekä nurkkaratkaisussa suositaan usein ristinurkkausta tai koteloituja lyhyt nurkkia.

Hirsitalovalmistajat

Hirsitalorakentamiseen erikoistuneet yritykset tarjoavat sekä muuttovalmiita hirsitalopaketteja kuin hirsitalon lajennusosia tai erillisia pienrakennuksia. Kääntymällä ammattilaisen puoleen jo suunnitteluvaiheessa, varmistat, että hirsitalo on laadukas ja kestävä. Suomessa on pitkä kokemus hirsirakentamisesta ja useat hirsitalovalmistajat ovat olleet toiminnassa jo vuosikymmeniä. Alla esittelemme kuusi tunnettua hirsitalotomittajaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *