sasa

KOKEMUKSENI MICROBLADING TOIMENPITEESTÄ!

  • January 14, 2024
  • 0

Yhä useammat ihmiset kaunistavat kasvojaan erilaisin menetelmin nykyään. Suomessa joitakin vuosia sitten suosituksi tullut Microblading, on nyttemmin levinnyt laajalti kulmakarvojen muotoilutekniikkana. Omat kulmakarvani ovat melko tummat, mutta kasvavat

KOKEMUKSENI MICROBLADING TOIMENPITEESTÄ!

Yhä useammat ihmiset kaunistavat kasvojaan erilaisin menetelmin nykyään. Suomessa joitakin vuosia sitten suosituksi tullut Microblading, on nyttemmin levinnyt laajalti kulmakarvojen muotoilutekniikkana.

Omat kulmakarvani ovat melko tummat, mutta kasvavat harvassa ja ovat hentoiset (tyypillistä suomalaisille). Eivät ne valitettavasti kasva linjassa kohti taivasta, vaan keskeltä kasvavat karvat taipuvat alaspäin. Aamuisin kulmien meikkaaminen vie aikaa, erityisesti kun yritän saada ne symmetrisiksi ja kauniiksi. Tämä aiheuttaa usein kiirettä aamuisin. Kotioloissa taas suosin meikittömyyttä, mutta halusin kasvoilleni lisää ryhtiä.

Microblading on kuin kulmakarvojen kestovärjäys, jossa ihon pintakerrokseen tehdään hienoja viiltoja ja lisätään niihin väriä. Se muistuttaa tatuointia, mutta on pinnallisempi ja kestää noin vuoden.

Microbladingin tekijällä tulee olla koulutus, ja usein kauneudenhoitoalan ammattilaiset suorittavat tämän. On tärkeää tutustua tekijän portfolioon huolellisesti ennen ajan varaamista.

Kävin itse tekemässä Microbladingin Helsingissä Kauneuskeskus Lumoavassa Mia Virtasella. Mia työskentelee sekä Helsingissä että Lahdessa, ja suosittelen häntä lämpimästi.

Saapuessani Bulevardilla sijaitsevaan kauneussalonkiin, jännitin:

Mitä odottaa? Sattuuko toimenpide? Kauanko se kestää? Miten kulmat paranevat? Onko tulos kaunis ja pysyvä?

Kulmakarvojen muodon ennen ja jälkeen Microbladingin näin.

Kulmat olivat aluksi tummat ja muutaman päivän vanhat.

Odottavaisin mielin hain itselleni ripauksen luksusta. Mia kysyi millaiset kulmat haluaisin, ja ehdotti sopivaa väriä ja muotoa.

Kun olin hyväksynyt luonnoksen kulmista, toimenpide alkoi. Ensimmäiset viillot tuntuivat epämiellyttäviltä, mutta olivat siedettäviä. Viiltojen jälkeen kulmiin lisättiin puudutetta ja väriä.

Toimenpide kesti noin 2-3 tuntia, ja seuraavien kertojen vahvistus noin 1-1,5 tuntia. Ensimmäinen vahvistuskerta sisältyy hintaan.

Pääkaupunkiseudulla Microbladingin hinnat vaihtelevat noin 200-500 euron välillä, ja Mia Virtasen hinnat ovat 350€ Microbladingille ja 190€ vahvistukselle.

Kulmat alkoivat hilseillä noin 7-10 päivän jälkeen, ja väri ha

alistui merkittävästi. Mia oli kuitenkin kertonut tämän etukäteen, joten tiesin mitä odottaa. Hilseily ei ollut ongelma, ja kasvojen pesussa irtoili hieman mustaa väriä kuolleen ihon mukana.

Ensimmäisten päivien jälkeen kulmia ei saa pestä tai kosketella liikaa.

Kun kulmat olivat noin 2 viikkoa vanhat, ne alkoivat näyttää paremmilta, ja olin tyytyväinen heti toimenpiteen jälkeen. Alussa kulmat olivat tummat ja ympärillä pientä punoitusta, mutta pystyin silti käymään kahvilla ilman huolta. Työhönkin voi palata heti.

Microblading kulmat parantuivat hyvin alle kolmessa viikossa, vaikka niitä ei oltu vielä vahvistettu.

Kokemus oli kokonaisuudessaan helppo ja kasvoille ilmettä tuova. Odotan innolla kulmien vahvistusta ja lopullista tulosta. Rasvoittuvalla iholla kulmat haalistuvat nopeammin, joten olen utelias näkemään, miten omani pysyvät.

Kuvia joulun aikaan, kun kulmat vielä hilseilivät, mutta olivat jo tasoittumassa.

Kokemukseni oli positiivinen, ja suosittelen Microbladingia kaikille, jotka kaipaavat helppoa tapaa korostaa kasvojensa ilmettä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *