sasa

DIY KAUNIIT MEHILÄISVAHAKYNTTILÄT PUKINKONTIIN

  • January 15, 2024
  • 0

Olen intohimoinen kynttilöiden ystävä ja päätin viimein alkaa valmistaa niitä itse! Aloitin tekemällä kynttilöitä lahjaksi. Mehiläisvahakynttilöiden viehätys – niiden hunajakennomainen ulkonäkö, tekstuuri ja luonnollisuus – on kiehtonut minua

DIY KAUNIIT MEHILÄISVAHAKYNTTILÄT PUKINKONTIIN

Olen intohimoinen kynttilöiden ystävä ja päätin viimein alkaa valmistaa niitä itse!

Aloitin tekemällä kynttilöitä lahjaksi. Mehiläisvahakynttilöiden viehätys – niiden hunajakennomainen ulkonäkö, tekstuuri ja luonnollisuus – on kiehtonut minua jo pitkään.

Viimeksi vieraillessani eräässä kivijalkakaupassa, tutkailin valmiita mehiläisvahakynttilöitä. Ne olivat melko hintavia, joten päätin itse kokeilla kynttiläntekoa.

Hankin Lahtisen vahavalimon verkkokaupasta tarvikkeet kynttilöiden valmistukseen.

Ostoslistallani oli 100% mehiläisvahasta valmistettuja levyjä, sävyssä Dusty Rose, 12 kappaletta (noin 1kg). Näistä levyistä sain tehtyä yhteensä 24 kruunukynttilää. Levyjen hinta oli 22€.

Lisäksi hankin mehiläisvahalevyille sopivaa sydänlankaa. Lahtisen vahavalimon ohjeen mukaan paras lanka tähän tarkoitukseen on 30×10 SU. Ostin 90 metrin rullan hintaan 13€, vaikka sitä jäi reilusti yli. Tarjolla oli myös 10 metrin kerä, hintaan 3€.

Kynttilöiden valmistusohjeet:

  1. Valitse mehiläisvahalevyjä haluamassasi sävyssä.
  2. Hanki sydänlankaa.
  3. Halkaise levyt kahtia.
  4. Leikkaa sopivan mittainen sydänlanka ja aseta se levyn toiseen päähän niin, että lankaa jää hieman yli. Taita ja paina levyn reuna sydänlangan päälle tiukasti.
  5. Rullaa levy tiiviiksi kynttiläksi.
  6. Painele kynttilän reunat kiinni.

Nauti itse tehdyistä kynttilöistäsi!

P.S. Paperitähtien ohje on tulossa pian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *