Uncategorized

Lainaa yksityiseltä henkilöltä – Kilpailuta vertaislaina

  • December 31, 2023
  • 0

Kilpailutahalvin vertaislaina Tiesitkö että myös yksityiset lainanantajat voivat olla yksi vaihtoeho lainan hakemiseen. Katso alapuolelta sopiva vertaislaina ja tarista saisitko tätä kautta kilpailukyisempää lainaa kuin jotain muuta kautta.

Lainaa yksityiseltä henkilöltä – Kilpailuta vertaislaina

Kilpailutahalvin vertaislaina

Tiesitkö että myös yksityiset lainanantajat voivat olla yksi vaihtoeho lainan hakemiseen. Katso alapuolelta sopiva vertaislaina ja tarista saisitko tätä kautta kilpailukyisempää lainaa kuin jotain muuta kautta.


Valitse sopiva lainapalvelu juuri sinun tarpeisiin

Palvelu Lainasumma Laina-aika Ikäraja Todellinen vuosikorko
Sortter. Sortter on suomalainen lainojen ja rahoitustuotteiden vertailupalvelu. Vertailu tehdään aina asiakkaitemme edun perusteella ja tarjoamme asiakkaillemme parhaan hinnan takuun. 1000€ – 60000€ 1 – 15 vuotta 20v 5.19% – 29%
Rahalaitos. Rahalaitos on suosituin suomalainen lainanvälityspalvelu. Rahalaitos on kilpailuttanut ja yhdistänyt satojatuhansia lainahakemuksia suomalaisten eduksi vuodesta 2011. 500€ – 70000€ 1 – 15 vuotta 20v 4.5% – 20%
Suomenyhdistelylaina.fi. Lainat yhdistämällä voit saavuttaa jopa satojen eurojen säästöt joka kuukausi! Suomenyhdistelylaina.fi on 100% kotimainen palvelu, joka kilpailuttaa puolestasi jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen korot. Joustoa tilanteesi mukaan, mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen. 100€ – 60000€ 1 – 15 vuotta 18v 5% – 29%
OmaLaina.fi. OmaLaina.fi on 100 % suomalainen palvelu kuluttajille, jotka haluavat löytää lainaa netistä. Hakemus käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tililleen parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen eikä sitä täyttäessä sitoudu vielä mihinkään 100€ – 60000€ 1 – 20 vuotta 18v 4.19% – 38%
Zmarta. Zmarta on yksi Suomen johtavista lainanvälittäjistä, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta. Zmarta vertailee ja välittää lainoja yli 25 pankin ja luotonmyöntäjän kesken. 1000€ – 60000€ 1 – 15 vuotta 20v 4.99% – 38%
Ferratum. Ferratum Joustava-luotto on 4000 € määräinen jatkuva luotto, joka on sovittuun luottorajaan asti asiakkaan jatkuvassa käytössä. Ensimmäinen nosto maksetaan asiakkaan tilille arkisin klo 9:00-17:00 välisenä aikana. 1€ – 4000€ 1 – 54 kuukautta 25v 29.79%
Bank Norwegian. Bank Norwegian tarjoaa käyttöösi kulutusluotot, ilmaisen luottokortin sekä mahdollisuuden lainojen yhdistämiseen. Kaikki tämä luotettavasti ja nopeasti. 500€ – 60000€ 1 – 15 vuotta 18v 5.99% – 19.99%

Lainaa vertaislainalla

Lainaaminen ei sinänsä ole mikään uusi, vasta 2000-luvulla keksitty juttu. Lainaamista on tapahtunut jo kautta aikojen, ja ihmiset ovat lainannee toisilleen jo kautta historian. Alkuun lainaamisen kohteena ovat olleet esineet ja tavarat, myöhemmin lainaamisen kohteena on ollut raha. Rahan lainaamista tapahtuu jo hyvin varhaisessa vaiheessa, jos lapsi haluaa ostaa esimerkiksi tikkarin, on hän voinut lainata rahaa kaverilta tai vanhemmilta. Mitä vanhemmaksi kasvamme, saattaa eteemme tulla mitä erikoisempia tilanteita jossa rahan lainaaminen tulee ajankohtaiseksi. Rahan lainaaminen tapahtuu siis ihmiseltä toiselle. Vertaislaina terminä tuli tutuksi vuonna 2010, jolloin ensimmäinen vertaislainapalvelu Fixura aloitti Suomessa toimintansa.

Vertaislainapalvelun ydinajatus saattaa äkkiseltään jäädä pimentoon, koska vertaislainapalvelu näyttää ulospäin toimivan samalla tavalla kuin perinteiset pikavipit. Vertaislainan taustalla on kuitenkin erilainen toimintapa, koska vertaislainapalvelussa yksityiset ihmiset sekä sijoitusrahastot lainaavat omaa pääomaansa kuluttajille jotka tarvitsevat apua rahapulaansa. Vertaislainapalvelussa lainapalvelut toimivat vain välittäjinä,ne varmistavat, että vertaislainapalvelussa kysyntä ja tarjonta kohtaavat.

Vertaislainapalvelut Suomessa

Fixura

Vertaislainapalvelu Fixura

Fixura on Suomen vanhin vertaislainapalveluita välittävä yritys. Fixuran kautta voidaan välittää lainoja 2000 eurosta, aina 10 000 euroon asti. Toisin kuin perinteisissä vippipalveluissa, Fixurassa lainanottaja määrittelee lainasumman koron, korko on sellainen, jonka hän on valmis maksamaan kyseisestä lainasummasta. Fixura välittää tämän eteenpäin sijoittajille, jotka voivat olla yksityisiä henkilöitä jotka haluavat sijoittaa rahaansa. Tai kyseessä voi olla myös sijoittamiseen erikoistuneita yrityksiä. Joten jos sijoittaja katsoo, että korko jota lainasummalle on ehdotettu, on riittävä. Hän hyväksyy lainan, ja näin lainanhakijalle myönnetään kyseinen lainasumma.

Fellow Finance

Vertaislainapalvelu Fellow Finance

Suomalainen FellowFinance välittää lainoja 500 eurosta aina 10 000 euroon asti. Myös tässä lainapalvelussa lainanhakija määrittelee koron, jonka hän on valmis maksamaan kyseisestä lainasummasta. Kun lainasummalle löytyy sijoittaja, joka katsoo, että ehdotettu korkoprosentti on kyllin suuri, voi hän hyväksyä lainatarjouksen. Vertaislainoissa lainojen korot eivät ole kiinteitä, vaan ne määräytyvät aina yksilökohtaisesti.

Lainaaja

Vertaislainapalvelu Lainaaja.fi

Lainaaja.fi on yksi vertaislainoja välittävä yritys, joka on toiminut Fixuran tavoin pitkään Suomen lainamarkkinoilla. Lainaaja.fi aloitti vertaislainatoimintansa vuonna 2011, ja se välittää 800 eurosta 5000 euroon asti olevia lainasummia. Vertaislainan laina-aika on 2-3 vuotta, kuten muillakin vertaislainapalveluita välittävillä lainapalveluilla. Myös Lainaaja.fi myöntämissä vertaislainoissa lainojen korot määräytyvät yksilöllisesti.

Yksityishenkilöt myöntävät lainaa=vertaislainapalvelu

Vertaislainapalvelu on noussut uutena tulokkaana haastamaan perinteiset pankkilainat sekä pikavipit. Vertaislainassa lainan rahoittajana toimii yksityishenkilöt tai rahan lainaamiseen erikoistunut yritys. Lainanottajan sekä lainanmyöntäjän välissä toimii vertaislainapalvelu, joka huolehtii siitä molemmat osapuolet saavat sen mitä he ovat sopineet.

Vertaislainaamalla yksityishenkilöt voivat hakea tuottoa omalle sijoitukselleen, ja se onkin muodostunut yhdeksi tavaksi sijoittaa rahaa. Rahasumman sijoittaja saa vertaislainapalvelun kautta paremman koron lainaamalleen rahasummalle, kuin esimerkiksi pankin kautta tulevan pääomasijoituksen kautta. Jotta palvelu tavoittaisi mahdollisimman laajan asiakaskunnan, on vertaislainapalvelun käyttö tehty mahdollisimman helpoksi sekä yksinkertaiseksi. Sijoittajien kannalta luottotappioiden riski minimoidaan sijoittamalla pieniä rahasummia, useampaan eri lainasummaan. Yksittäinen sijoitettava rahasumma voi olla suhteellisen pieni, esimerkiksi 15 euroa. 15 euron rahasumman sijoittaminen useaan eri kohteeseen, pienentää merkittävästi sijoittajien luottotappioiden riskiä.

Pikavippiin verrattuna vertaislaina on usein halvempi vaihtoehto, ja vertaislainan korko onkin usein matalampi. Vertaislainapalvelussa lainanottaja voi kilpailuttaa eri sijoittajia, ja valita sijoittajien joukosta lainan, jonka korkotaso sopii itselle parhaiten. Vertaislainapalvelussa voi olla parhaimmillaan tilanne jossa molemmat voittavat, niin lainanottaja kuin lainanmyöntäjä. Lainanottaja saa valita lainan, jonka korkotaso sopii parhaiten hänen kukkarolleen. Vertaislainan antava sijoittaja, se sijaan saa usein paremman tuoton sijoittamalleen rahasummalle. Parhaimmillaan vertaislainapalvelun kautta sijoitetusta lainasummasta voi saada jopa 10 prosentin vuosittaisen tuoton sijoittamalleen rahasummalle.

Ahneella sijoittajalla saattaa olla edessään lyhyt ura rahoitus sijoittajana, jos hän erehtyy asettamaan lainasummalleen liian korkean koron. Pahimmassa tapauksessa sijoitettavalle rahasummalle ei lainkaan ottajia. Toisaalta jos lainanhakija odottaa saavansa lainan pelkästä sijoittajan hyvästä tahdosta, voi olla, että hän ei löydä ollenkaan hakemalleen rahasummalle sijoittaa. Kysyntä luo tarjontaa, ja oikeanlainen tarjonta luo kysyntää!

Vertaislainan historiaa

Tarkasteltaessa vertaislainan historiaa ei tarvitse mennä kovinkaan montaa vuotta taaksepäin. Sillä itse vertaislainapalvelu on melko uusi tulokas Suomalaisilla rahoitusmarkkinoilla. Lainaaminen on sen sijaan jo tuttuakin tutumpi käsite, jo useiden vuosikymmenien ajalta. Vuosien saatossa lainaamisen kohde on muuttunut, koska tämän päivän lainaamisen pääasiallinen kohde on raha! Aikaisemmin lainaaminen on tapahtunut rikkaimpien ystävien sekä tuttavien kautta, nyt lainaamis kuvioihin on tullut mukaan yksi olennainen tekijä, internet. Verkossa tapahtuva lainanhaku, on mahdollistanut erilaisten lainatuotteiden tarjoamisen, siten että ne eivät ole sidottuna aikaan eikä paikkaan. Lainahakemuksen teko onnistuu tänä päivänä, niin kotisohvalta, laiturin nokasta kuin ruuhkabussissa istuen. Tulokset puhuvat puolestaan, sillä lainapalveluiden huima lisääntyminen kertoo siitä että nyt on osattu iskeä oikeaan markkinarakoon.

Vertaislainapalveluita tarjoaa Suomessa muutama yritys, mutta kaikissa näissä lainapalveluissa lainan ottaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Lainanhakuprosessissa itse lainanhakija ja lainanmyöntäjä eivät missään vaiheessa kohtaa toisiaan, eli vertaislainapalvelu on heidän välissään hoitamassa kaikki käytännön asiat, siten että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä vertaislainapalveluun. Lainanottaja maksaa vertaislainapalvelulla palkkiota siitä, että yritys hoitaa lainanottajan sekä lainanmyöntäjän väliset sopimukset kuntoon. Vertaislainapalvelu ei siis itse lainaa rahaa, vaan pitää huolen siitä,että kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Yhdellä lainasummalla voi olla useita eri sijoittajia, jokainen heistä on mukana pienellä sijoitussumalla. Näin toimien, sijoittajien luottotappioiden riski pienenee merkittävästi. Usein nämä sijoittajat eivät ole tietoisia toisistaan, ja he saattavatkin pysyä anonyyminä koko lainasuhteen ajan.

Kilpailuta itsellesi paras vertaislaina

Kuten kaikki lainat, myös vertaislaina kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuttamalla eri lainapalveluita keskenään, lainanhakija voi valita niiden joukosta itselleen parhaiten sopivan lainatarjouksen. Lainanhakija ilmoittaa vertaislainapalvelulla haluamansa lainasumman sekä lainan takaisinmaksuajan. Vertaislainapalvelu välittää toiveet lainasta kiinnostuneille sijoittajille, jotka vuorostaan ilmoittavat millä summalla he pystyvät lainaamaan rahaa. Mikäli kysyntä ja tarjonta kohtaavat saa lainanhakija itselleen vertaislainan ja lainanmyöntäjä saa itselleen sijoituskohteen.

Vertaislainan tulevaisuus

Perinteisten pankkilainojen tilalle on tullut toinen toistaan erilaisia lainapalveluita myöntäviä yrityksiä. Lainan haku pankista vaatii tänä päivänä huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa, kuin lähes vastaavan lainasumman hakeminen esimerkiksi vertaislainapalvelusta. Vippi tarjoaa vaihtoehdon siihen, kun rahaa on saatava nopeasti ja helposti, tämän kolikon toinen puoli on se, että pikavipin korot ja kulut voivat pahimmillaan nousta kohtuuttoman suuriksi.

Vakuudettomat lainatuotteet valtasivat markkinoita pikavippien jälkeen, varsinkin vuoden 2013 jälkeen jolloin pikavippien myöntämistä rajattiin suhteellisen rankalla kädellä. vakuudettomia lainoja on mahdollista hakea jopa 10 000 euroon asti, ilman että sinun tarvitsee kertaakaan asioida pankkikonttorissa. Koko lainahakemusprosessin teko onnistuu verkossa, rahoitusyhtiön toiminta ei ole siis sidottuna mihinkään tiettyyn aikaan eikä paikkaan. Lainahakemuksen teko on lähes pelottavan helppoa ja nopeaa. Vertauslainaus on uudelleen henkiin herätetty lainapalvelu, mutta herätys on tehty hienosti tähän päivään. Vertaislainapalvelussa kaikki kolme osapuolta hyötyvät, lainan ottaja, lainanmyöntäjä sekä vertaislainapalveluun erikoistunut yritys! Kiinnostuitko, lue lisää vertaislainapalvelusta täältä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *