Syksy saapuessa lämpimät uuniruoat alkavat jälleen täyttää keittiön. Olenkin viime aikoina innostunut valmistamaan uuni- ja pataruokia enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Kotimme sydämessä on tunnelmallinen ja käytännöllinen valurautapata, joka tuo ruoanlaittoon oman mausteensa. Ruoan valmistuttua pata siirtyy vaivattomasti uunista suoraan pöytään, osaksi kaunista kattausta.

Kiireisen arjen keskellä, kun perheen pienimmät pitävät vauhtia yllä, kaipaa helposti valmistuvia, maukkaita ja täyttäviä aterioita. Vaikka makaronilaatikko onkin perheemme suosikki, on aika ajoittain kokeilla myös muita uuniruokia.

Tänään loihdimme koko perheen makuun sopivan lihapullavuoan, jonka kookkaat lihapullat hurmasivat erityisesti lapset.

Ainekset:

  • 500g perunaa
  • 800g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 prk chilitomaattimurskaa
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 2 mozzarellapalloa
  • Miniluumutomaatteja
  • Basilikaa
  • 2 kananmunaa
  • Oliiviöljyä
  • Perunakuorrute valkosipulinen
  • Perunakuorrute tulinen paprika
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohjeet:

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurskat. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta ja lisää puolet basilikasta.
  3. Viipaloi perunat ja asettele puolet niistä uunivuokaan. Kaada kastike päälle ja asettele loput perunat kastikkeen päälle. Lorauta oliiviöljyä päälle.
  4. Ripottele perunaviipaleiden päälle perunakuorrutetta.
  5. Yhdistä jauheliha ja kananmunat isossa kulhossa. Mausta seos perunakuorrutteella, paprikajauheella ja mustapippurilla. Pyöritä seoksesta lihapullia.
  6. Asettele lihapullat, puolitetut miniluumutomaatit ja mozzarellaviipaleet vuokaan.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia.
  8. Koristele valmis ruoka tuoreella basilikalla ja tarjoile.

Nauti tästä sydämellisestä ja lämmittävästä ateriasta yhdessä perheen kanssa.

By Lasse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *