Varta

10 Käskyä Rippikoulussa: Ohjeet Nuorille Matkalla Uskoon

 • February 16, 2023
 • 0

Rippikoulu on merkittävä vaihe monen nuoren elämässä. Se on aika oppia, kasvaa ja pohtia omaa uskoa sekä sen merkitystä elämässä. Tässä artikkelissa esitellään kymmenen käskyä rippikoululaisille, jotka auttavat

10 Käskyä Rippikoulussa: Ohjeet Nuorille Matkalla Uskoon

Rippikoulu on merkittävä vaihe monen nuoren elämässä. Se on aika oppia, kasvaa ja pohtia omaa uskoa sekä sen merkitystä elämässä. Tässä artikkelissa esitellään kymmenen käskyä rippikoululaisille, jotka auttavat heitä kulkemaan tämän tärkeän matkan läpi.

Kunnioitus ja Yhteisöllisyys

Rippikoulu on yhteisöllinen kokemus, joka perustuu kunnioitukseen ja yhteistyöhön.

 1. Kunnioita toisia: Jokainen rippikoululainen on yksilö, jolla on omat ajatuksensa ja tunteensa. On tärkeää kunnioittaa toisten näkemyksiä ja uskoa.
 2. Ole avoin oppimaan: Rippikoulussa opitaan paljon uutta. Avoin mieli auttaa omaksumaan tietoa ja ymmärtämään paremmin toisia.
 3. Osallistu aktiivisesti: Rippikoulu ei ole vain opettajien puhumista, vaan se vaatii aktiivista osallistumista. Keskustele, kysy ja osallistu toimintaan.

Itsetutkiskelu ja Henkilökohtainen Kasvu

Rippikoulu on myös aika henkilökohtaiselle kasvulle ja itsetutkiskelulle.

 1. Pohdi omaa uskoasi: Käytä aikaa miettiäksesi, mitä usko merkitsee sinulle henkilökohtaisesti.
 2. Ole rehellinen itsellesi: Rippikoulussa on tärkeää olla rehellinen itselleen uskon ja elämän kysymyksissä.
 3. Hyväksy epävarmuudet: On normaalia, että uskon asiat herättävät kysymyksiä ja epävarmuutta. Hyväksy nämä tunteet osana oppimisprosessia.

Yhteisön ja Perinteen Arvostaminen

Rippikoulun aikana nuoret oppivat myös yhteisön ja kirkon perinteen merkityksestä.

 1. Tutustu kirkon perinteisiin: Rippikoulussa opitaan kirkon historiaa ja perinteitä. Tämä tieto auttaa ymmärtämään uskonnon roolia omassa ja muiden elämässä.
 2. Osallistu seurakunnan toimintaan: Rippikoululaisena on mahdollisuus tutustua seurakunnan toimintaan ja löytää oma paikkansa yhteisössä.
 3. Arvosta hiljaisuutta ja rauhoittumista: Rippikoulussa opetellaan myös hiljentymään ja rauhoittumaan, mikä on tärkeää henkiselle kasvulle

ja sisäiselle rauhalle.

Elämänarvojen Heijastuminen Arjessa

Rippikoulun opetukset eivät rajoitu vain koulun seinien sisälle, vaan niiden tulisi näkyä nuoren arjessa.

 1. Siirrä opit käytäntöön: Rippikoulun päättyessä on tärkeää miettiä, miten sen opetukset vaikuttavat omaan elämään. Olipa kyse sitten ystävällisyydestä, kärsivällisyydestä tai oikeudenmukaisuudesta, jokainen voi tehdä pieniä tekoja, jotka heijastavat rippikoulussa opittuja arvoja.

Rippikoulu on enemmän kuin vain uskonnon opiskelua; se on matka itsetuntemukseen, yhteisöllisyyteen ja henkiseen kasvuun. Nämä kymmenen käskyä toimivat oppaana nuorille heidän matkallaan ja auttavat heitä muovaamaan omaa suhdettaan uskoon ja yhteisöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *