Kromatix Aurinkojulkisivut

Aurinkopaneelien ja keräinten ei tarvitse olla tylsän mustia. Loihditaan yhdessä Kromatix aurinkojulkisivujen avulla näyttävä, kestävä ja energiatehokas julkisivu kohteeseesi.

Vallankumouksellinen lasin pinnoite

Kromatix on uudenlainen patentoitu lasin pinnoitusmenetelmä. joka ammentaa inspiraationsa luonnosta. Kromatix toimii samalla tavoin kuin perhosen siivet, eli se suodattaa valosta joitakin aallonpituuksia pois, jolloin lasi muuttaa väriään. Samalla lasista poistuu häikäisyefekti. Kromatix-lasilla on myös ominaisuus, jota ei millään muulla julkisivuratkaisulla ole. Nimittäin, mitä kirkkaampi auringonpaiste, sitä kirkkaampana Kromatixin sävy näkyy.

Kromatix-lasin avulla tuotetut aurinkojulkisivut ovat yhtä kestäviä kuin mikä tahansa muu lasijulkisivu, mutta sillä erotuksella, että ne ovat uniikin näköisiä ja tuottavat runsain määrin energiaa. Toisin sanoen, mikään muu julkisivu ei maksa itseään elinaikanaan takaisin kuin Kromatix.

Saatavana lukuisissa eri väreissä.

Kromatix-lasissa lasin värinmuunnos perustuu aallonpituuksien suodattamiseen. Suodattamalla eri aallonpituuksia pois saadaan aikaan eri erivärisiä paneeleita. Tällä hetkellä Kromatix tuotteita on saatavilla mustan lisäksi 9:ssä eri värissä. Eri värien valonläpäisevyys vaihtelee hieman väristä riippuen. Oheisessa kuvassa näet eri värien läpäisevyyden. Kannattaa ottaa myös huomioon, että edes kirkkaalla lasilla läpäisevyys ei ole täysi sata, jota Kromatixin avulla tehosta hukataan huomattavan pieni osa.

Ennätyshalpaa lämpöenergiaa

Koska varastoitava lämpö on yleensä peräisin joko prosessien hukkalämmöstä tai aurinkokeräimiltä ja sen nostamiseksi maasta tarvitaan vain kiertonestepumppu, on järjestelmän tuottama lämpöenergia ennätyshalpaa. Ostosähköllä lämpöenergian hinnaksi muodostuu noin 2€/MWh ja jos järjestelmän vähäinen sähkönkulutus tuotetaan aurinkosähkönä on lämpöenergia tällöin ilmaista.

Kromatix-kohteita maailmalta

Asiantuntijat tukenasi.

Vesa Robertsson

Toimitusjohtaja

vesa.robertsson@holda.fi

+358 40 723 1191

FAQ

Voiko Kromatix ratkaisuja asentaa valmiisiin rakennuksiin?

Kyllä, Kromatix ratkaisut sopivat uudiskohteiden lisäksi asennettavaksi valmiisiin rakennuksiin tuomaan näyttävyyttä, energiatehokkuutta tai korvaamaan muun julkisivun julkisivuremontin yhteydessä.

Kuinka seinään asennettu paneeli tuottaa?

Seinäasennuksena aurinkopaneelien tuottoprofiili poikkeaa hieman kattoasenteisista paneeleista. Kesällä ei saavuteta yhtä korkeaa piikkitehoa, mutta tuotto alkaa aikaisemmin keväällä ja jatkuu pidemmälle syksyyn. Lisäksi talvella paneelit eivät yleensä ole lumen peitossa ja ottavat maassa olevasta lumesta heijastuksia.

Mitä ratkaisut sisältävät?

Kromatix ratkaisut toimitetaan avaimet käteen periaatteella. Ratkaisut sisältävät paneelien lisäksi kiinnikkeet sekä suunnittelun ja asennustyön.

Mistä maasta ratkaisut ovat peräisin?

Kromatix-lasi valmistetaan Sveitsissä. Lasin kanssa käytettävät aurinkopaneelit ja kiinnitysratkaisut tulevat puolestaan Saksasta. Lämpöä tuottavat aurinkokeräimet puolestaan Itävallasta.

Mitä eroa on Kromatix aurinkopaneeleilla ja aurinkokeräimillä?

Kromatix aurinkopaneelit tuottavat sähköä ja aurinkokeräimet tuottavat lämpöä. Sähkö voidaan käyttää suoraan rakennuksen sähkönkulutuksessa ja ylijäämä myydä verkkoon. Aurinkokeräimet vaativat yleensä jonkin lämpövaraston, jotta niistä saadaan maksimaallinen hyöty irti.

Kuinka pitkä on ratkaisujen takaisinmaksuaika?

Takaisinmaksuaika riippuu hyvin monesta tekijästä kuten käytettävästä paneeli tai keräin koosta, taustamateriaalista, eristeiden paksuudesta, kuinka monta paneelia on päällekäin sekä linjavedoista tai putkiston rakentamisesta. Kromatix ratkaisut kuitenkin maksavat itsensä takaisin elinaikanaan toisin kuin mikään muu julkisivumateriaali.